Over Onesimus

Ons nieuwe onderkomen is Humanitas Jan van der Ploeghuis, Hooglandstraat 67, 3036 PD, Rotterdam-Noord. Te bereiken met Tramlijnen 4 en 8 (halte Soetendaalseweg, 5 min. lopen), Tramlijn 7 (halte Zaagmolenbrug, 10 min. lopen) Treinstation Noord (10 min. lopen). In de gehele omgeving is het betaald parkeren tot 23:00. Prestatie en ontspanning kenmerken de club. Iedereen, op elk niveau is welkom. Vrijwilligers van onze vereniging zijn belangrijk voor de gezellige sfeer op onze club.

SV Onésimus heeft op het gebied van huisvesting een roerige periode achter de rug. Het speellokaal aan het Vredenoordplein brandde af, de scheepjes in de Leuvekolk zonken, basisscholen “De Kleine Wereld” en “Pierre Bayle” moesten sluiten door te weinig leerlingenen. Maar SV Onésimus is springlevend en heeft voor komende seizoenen een nieuw onderkomen gevonden in Humanitas Jan van der Ploeghuis in Rotterdam-Noord. Met openbaar vervoer goed te bereiken met tramlijnen 4 en 8 en treinstation Rotterdam Noord.

Korte geschiedenis van SV Onésimus

Opgericht in 1929 voor de geestelijke ontwikkeling en gezonde vrijetijdsbesteding door de Christelijke Jonge Mannen Vereniging Onésimus, toen in Nederland het verenigingsleven nog verdeeld was in religieuze- en politieke richtingen. Vernoemd naar de gevluchte slaaf Onésimus, die door Paulus terug wordt gestuurd naar de slavenhouder. Na de opheffing van de jongemannenvereniging is SV Onésimus zelfstandig doorgegaan.

Jeugd

SV Onésimus heeft geen jeugdafdeling meer. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met schaakvereniging De Koddige Koning: www.dekoko.nl