Over Onesimus

Onze nieuwe locatie is het wijkgebouw De Nieuwe Gaffel, ingang Gaffelstraat 61 B, 3014 RC Rotterdam.

Met het openbaar vervoer:
De dichtstbijzijnde tramhaltes zijn die van tramlijn 21 en 23 aan het begin van de West-Kruiskade. Je kunt ook gebruikmaken van tramlijn 4, die stopt op de Nieuwe Binnenweg.

Het pand ligt op iets meer dan tien minuten lopen van Rotterdam Centraal en metrostation Eendrachtsplein.

Rotterdam Centraal:
Loop vanaf Rotterdam Centraal het Kruisplein rechts de West-Kruiskade op, neem de tweede straat aan je linkerhand (Sint-Mariastraat), en loop door aan tot je op het Gerrit Sterkmanplein komt. De Nieuwe Gaffel ligt aan het Gerrit Sterkmanplein.

Metrostation Eendrachtsplein:
Loop vanaf metrostation Eendrachtplein links de Nieuwe Binnenweg op, neem de tweede straat aan je rechterhand (Bloemkwekersstraat), en loop door aan tot je op het Gerrit Sterkmanplein komt. De Nieuwe Gaffel ligt aan het Gerrit Sterkmanplein.

Per auto:
We raden je aan met het openbaar vervoer of met de fiets te komen. Kom je toch met de auto? Let er dan op dat parkeren in de wijk 5,52 euro per uur kost! Dit geldt zeven dagen per week, tussen 9 en 23 uur. Betalen kan met pinpas, creditcard of mobiele telefoon.

Prestatie en ontspanning kenmerken de club. Iedereen, op elk niveau is welkom. Vrijwilligers van onze vereniging zijn belangrijk voor de gezellige sfeer op onze club.

SV Onésimus heeft op het gebied van huisvesting een roerige periode achter de rug. Het speellokaal aan het Vredenoordplein brandde af, de scheepjes in de Leuvekolk zonken en basisschool “De Kleine Wereld”, moest sluiten door te weinig leerlingen. Maar SV Onésimus is springlevend en heeft voor komende seizoenen een nieuw onderkomen gevonden in wijkgebouw De Nieuwe Gaffel in het Oude Westen.

Korte geschiedenis van SV Onésimus

Opgericht in 1929 voor de geestelijke ontwikkeling en gezonde vrijetijdsbesteding door de Christelijke Jonge Mannen Vereniging Onésimus, toen in Nederland het verenigingsleven nog verdeeld was in religieuze- en politieke richtingen. Vernoemd naar de gevluchte slaaf Onésimus, die door Paulus terug wordt gestuurd naar de slavenhouder. Na de opheffing van de jongemannenvereniging is SV Onésimus zelfstandig doorgegaan.

Jeugd

SV Onésimus heeft geen jeugdafdeling meer. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met schaakvereniging De Koddige Koning: www.dekoko.nl