Over Onesimus

Ons nieuwe onderkomen is de Openbare School Pierre Bayle, Alberta Wellingpad 6, 3034 JW Rotterdam Te bereiken met Tramlijn 7 (halte Boezemsingel) Metro (halte Oostplein) en s’ avonds gratis parkeren in de buurt. Prestatie en ontspanning kenmerken de club. Iedereen, op elk niveau is welkom. Vrijwilligers van onze vereniging zijn belangrijk voor de gezellige sfeer op onze club.

SV Onésimus heeft op het gebied van huisvesting een roerige periode achter de rug. Het speellokaal aan het Vredenoordplein brandde af, de scheepjes in de Leuvekolk zonken en basisschool “De Kleine Wereld”, moest sluiten door te weinig leerlingen. Maar SV Onésimus is springlevend en heeft voor komende seizoenen een nieuw onderkomen gevonden in de basisschool “Pierre Bayle” aan het Alberta Wellingpad 6 in Crooswijk. Met openbaar vervoer goed te bereiken met tramlijn 7 halte Boezemsingel en vanaf metro halte Oostplein10 minuten lopen.

Korte geschiedenis van SV Onésimus

Opgericht in 1929 voor de geestelijke ontwikkeling en gezonde vrijetijdsbesteding door de Christelijke Jonge Mannen Vereniging Onésimus, toen in Nederland het verenigingsleven nog verdeeld was in religieuze- en politieke richtingen. Vernoemd naar de gevluchte slaaf Onésimus, die door Paulus terug wordt gestuurd naar de slavenhouder. Na de opheffing van de jongemannenvereniging is SV Onésimus zelfstandig doorgegaan.

Jeugd

SV Onésimus heeft geen jeugdafdeling meer. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met schaakvereniging De Koddige Koning: www.dekoko.nl