Jeugdschaak

SV Onesimus heeft geen jeugdafdeling meer.  Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Ruud Neumeijer (zie Contact pagina)

Ruud Neumeijer is gediplomeerd schaakdocent en geeft naast schaakles op woensdag en  donderdag schaakles op scholen en aan particulieren.
De jeugdcompetitie wordt verzorgd door Jorge Proschle. Jorge ondersteunt daarnaast bij de schaaklessen.

Hij hanteert de gedragsregels voor begeleiders zoals die door NOC NSF zijn opgesteld: Gedragsregels NOC*NSF

Vrijwilligers tekenen dat zij kennis hebben genomen van deze regels. Ook wordt een VOG aangevraagd. De RSB heeft een vertrouwenspersoon; Jessica Verhagen (tel 06-53926843, vertrouwenspersoon@r-s-b.nl)

Na een warme zomer, die de laatste dagen iets minder warm wordt, nadert nu ook het einde van de vakantie. De scholen gaan weer beginnen en zo ook de verenigingen. Dus ook de schaakvereniging.

Vanaf donderdag 30 augustus (Babylonschool) én woensdag 05 september (Vierambachtschool) start schaakvereniging ‘De koddige koning‘ officieel aan haar eerste seizoen! Uiteraard hoop ik iedereen van het afgelopen seizoen weer te zien en een heleboel nieuwe kinderen.

Gelukkig hebben een aantal kinderen zich al aangemeld, waaronder ook al nieuwe kinderen, volgens mij gaat het een heel mooi jaar worden! 

Website: www.dekoko.nl

Op de website kun je, in principe, alles terugvinden en als je het niet kunt vinden, vraag het gerust! Misschien moet het er nog worden opgezet, of hebben we er helemaal niet aan gedacht.

Wat kun je wel op de website vinden:

– De 2 scholen waar we spelen, welke avond, tijd en het adres + plattegrond

– Een kalender waar alle verenigingsavonden op staan, wanneer het vakantie is, wanneer er toernooien zijn en ga zo maar door…

– Schaakpuzzels, met elke dag verschillende nieuwe puzzels

– Informatieformulier en een inschrijfformulier

– Een pagina met schaakonderwerpen die steeds iets uitgebreid moet gaan worden

– Een gastenboek, waar iedereen natuurlijk iets in mag schrijven

– Ook een aantal pagina’s met allerlei ‘regelgeving’

Mist u iets?? Geef het maar door, dan lossen we dat op.

Toernooien:

Het eerste GP-toernooi komt er ook al weer aan. De toernooikalender van de RSB is nog niet vernieuwd (wanneer u dit leest misschien wel), daarom maar even zo: 

– Zaterdag 15 september vindt het 1e GP-toernooi van de RSB plaats, dat is in Hellevoetsluis. Omdat de RSB-kalender nog niet up-to-date is kun je (volgens mij) nog niet inschrijven, maar als je mee wil doen, is het natuurlijk wel verstandig om er in elk geval alvast rekening mee te houden! 

Tot zover deze keer, ik hoop iedereen op donderdag 30 augustus en/of woensdag 5 september voor het eerst weer te zien!